• Home
  • /
  • Computer
  • /
  • Dit is waarom je online en offline marketing zou moeten combineren

Dit is waarom je online en offline marketing zou moeten combineren

marketing
Geschreven door David 

Online marketing is de laatste 15 jaar ontzettend belangrijk geworden voor bedrijven. Als bedrijf heb je niet alleen de mogelijkheid om een groot bereik aan (potentiële) klanten aan te spreken, de resultaten zijn ook direct meetbaar. Maar door alle voordelen van online marketing wordt offline marketing steeds minder ingezet. En dat terwijl een combinatie van beide juist kan zorgen voor een effectief resultaat. Daarom vertellen we je in deze blog waarom je online en offline marketing zou moeten combineren.

Online vs offline

We beginnen bij het begin, wat is precies het verschil tussen deze twee? Laten we even terug gaan naar de definitie. In het kort is online marketing het promoten van producten of diensten via het internet. Offline marketing staat voor alle soorten van advertenties en promoties die niet via internet worden verspreid. Dit noemen we ook wel ‘traditionele’ kanalen zoals radio, televisie maar ook print (drukwerk).

Synergie tussen online en offline

Een van de grootste voordelen van het combineren van online en offline marketing is de synergie die ontstaat. Wanneer je beide strategieën effectief inzet, versterken ze elkaar. Stel je voor dat je online een geweldige promotie hebt lopen op sociale media en je website, en je ondersteunt deze promotie met fysiek drukwerk zoals flyers en posters. Hierdoor vergroot je niet alleen je bereik, maar zorg je er ook voor dat je boodschap op meerdere manieren wordt ontvangen. Drukwerk bestellen bij een betrouwbaar bedrijf zorgt ervoor dat je promotiemateriaal van hoge kwaliteit is en een professionele uitstraling heeft.

Betere merkherkenning

Het combineren van online en offline marketing kan ook de merkherkenning verbeteren. Mensen hebben vaak meerdere contactmomenten nodig voordat ze een merk herkennen en vertrouwen. Door zowel online als offline aanwezig te zijn, creëer je deze contactmomenten. Bijvoorbeeld, iemand ziet een advertentie van jouw bedrijf op Facebook en later ontvangt diezelfde persoon een flyer in de brievenbus. Deze herhaling versterkt de herkenning van jouw merk. Bij Drukbedrijf kun je eenvoudig drukwerk bestellen dat aansluit bij je online campagnes, zodat er een consistente en coherente merkbeleving ontstaat.

Meer mogelijkheden voor klantinteractie

Een ander groot voordeel van het combineren van online en offline marketing is de toename in mogelijkheden voor klantinteractie. Offline marketing kan mensen naar je online platforms leiden en andersom. Een flyer of poster kan bijvoorbeeld een QR-code bevatten die naar je website of een specifieke landingspagina leidt. Door drukwerk te bestellen bij een gespecialiseerd bedrijf, kun je ervoor zorgen dat deze QR-codes en andere interactieve elementen op een professionele en aantrekkelijke manier worden weergegeven. Dit zorgt niet alleen voor een naadloze overgang tussen offline en online, maar stimuleert ook de betrokkenheid van klanten met jouw merk.

Door online en offline marketing te combineren, benut je de sterke punten van beide werelden en creëer je een krachtige marketingstrategie die je bedrijf helpt groeien.

Over de auteur

Mijn naam is David en ik ben hoofdredacteur van DigitalFrog.nl. Vanaf dat ik een kleine jongen was kwamen mensen al bij mij voor al hun vragen rond computers, telefoons en meer. Ik vind het daarom ontzettend leuk dat ik deze kennis nu online mag delen via mijn blog. Mocht je vragen hebben, laat dan zeker een reactie achter!

Vond je dit artikel leuk?

Andere bekeken ook:

juni 6, 2024

Je kent het wel: een nieuwe klant is

april 2, 2024

In een tijd waarin efficiëntie en klanttevredenheid cruciaal

maart 12, 2024

In het digitale tijdperk waarin we leven, is

>