iPhone 11 uitzetten: zo doe je dat!

iphone-11-uitzetten
Geschreven door David 

Een iPhone 11 uitzetten, is niet moeilijk maar je moet net weten hoe je het moet doen. Ook als je toestel niet meer reageert, kun je je iPhone 11 eenvoudig geforceerd uitzetten. We leggen het je hier klaar en duidelijk uit. 

Hoe zet ik een iPhone 11 uit?

Een iPhone 11 uitschakelen, doe je met behulp van de knoppen aan de zijkant van het toestel. Houd gelijktijdig de bovenste volumeknop en de zij knop aan de andere kant van het scherm ingedrukt, tot er een icoontje voor het uitzetten van je toestel op het scherm verschijnt. Klik het icoontje aan en sleep het naar rechts. Je iPhone 11 wordt nu uitgeschakeld. 

Je kunt je iPhone 11 ook uitschakelen zonder gebruik te maken van de knoppen. In de instellingen vind je namelijk een optie waarmee je gemakkelijk het toestel kunt uitschakelen. Je vindt de optie onder Instellingen, Algemeen. Scrol op deze pagina naar beneden en klik op Zet uit. 

Werkt de iPhone 11 uitschakelen hetzelfde als bij andere modellen?

De procedure om een iPhone 11 uit te zetten, is dezelfde als die voor een iPhone 12, 13 en X. Bij een iPhone SE, 8, 6, 7, 5 of ouder gebruik je een andere knop om je iPhone uit te doen dan bij een iPhone 11. Ook bij deze oudere toestellen verschijnt er een icoontje om je iPhone te kunnen uitdoen. 

Help! Mijn iPhone 11 uitzetten lukt niet

Af en toe komt het voor dat je iPhone 11 uitdoen niet lukt. De reden is meestal dat een app of iOS bevroren is, zodat het scherm en/of de aan- en uitknop niet meer reageert. In dat geval kun je de iPhone geforceerd herstarten.

Dit doe je door eerst de volume-omhoog knop kort in te drukken, daarna de volume-omlaag knop kort in te drukken en dan de zij knop ingedrukt te houden totdat het scherm zwart wordt en de iPhone 11 uitgezet is. Als je de knoppen blijft indrukken, zal je het Apple-logo te zien krijgen en zal je iPhone herstarten. 

iPhone 11 herstarten

Je iPhone 11 herstarten, doe je simpelweg door het toestel uit te zetten en daarna weer aan te zetten. De iPhone 11 uitdoen, doe je door een volumeknop en de zij knop gelijktijdig in te drukken tot je het icoontje Zet uit op je scherm ziet staan.

Versleep het icoontje naar rechts en wacht 30 seconden totdat je iPhone 11 uitgeschakeld is. Daarna kun je het toestel weer inschakelen door de knop aan de rechterzijde van het toestel in te drukken totdat het Apple-logo verschijnt. 

Over de auteur

Mijn naam is David en ik ben hoofdredacteur van DigitalFrog.nl. Vanaf dat ik een kleine jongen was kwamen mensen al bij mij voor al hun vragen rond computers, telefoons en meer. Ik vind het daarom ontzettend leuk dat ik deze kennis nu online mag delen via mijn blog. Mocht je vragen hebben, laat dan zeker een reactie achter!

Vond je dit artikel leuk?

Andere bekeken ook:

juni 27, 2023

Wil je meer TikTok views genereren en je

maart 20, 2023

Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van hun telefoon

juni 22, 2022

Soms moet je je iPhone cache opschonen, omdat

>