iPhone cache legen: hoe en waarom?

iphone-cache-legen
Geschreven door David 

Soms moet je je iPhone cache opschonen, omdat bijvoorbeeld je iPhone geheugen vol zit. Dit is niet moeilijk maar je moet net even weten hoe het werkt. Hier vind je een stappenplan om je iPhone cache te verwijderen. 

Waarom is het goed om je iPhone cache te verwijderen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je je iPhone cache wilt opschonen. Je iPhone geheugen zit vol en je hebt nood aan meer geheugen, je apps starten maar langzaam op, video’s kijken lukt amper en het aanzetten van de wifi gaat moeilijk. Om al deze zaken te verbeteren, kun je je iPhone cache verwijderen. 

Hoe moet ik mijn iPhone cache legen?

De iPhone cache verwijderen, doe je door een zogenaamde soft-reset te doen. Hoe je dit moet doen? Dat lees je in onderstaand stappenplan. 

  • Stap 1: Ga naar de instellingen van je iPhone
  • Stap 2: Ga naar Algemeen
  • Stap 3: Kies voor Stel opnieuw in
  • Stap 4: Klik op Herstelling alle instellingen. Klik NIET op Wis alle instellingen, deze optie wist de volledige inhoud van je iPhone.

Hoe kun je voorkomen dat je iPhone geheugen vol raakt?

Nadat het verwijderen van je iPhone cache wil je natuurlijk voorkomen dat het geheugen weer snel vol zit. We geven je graag een paar tips om een vol iPhone geheugen te voorkomen. 

Bekijk je apps kritisch. Welke apps gebruik je echt en welke apps staan enkel op je toestel om ze maar te hebben? Check tegelijkertijd ook even welke apps de meeste ruimte innemen. Zo neemt WhatsApp vaak veel ruimte in en kun je extra geheugen vrijmaken door chats te verwijderen. 

Heb je veel foto’s en video’s op je iPhone staan? Zet ze dan over naar iCloud. Deze dienst geeft je standaard 5GB gratis opslaggeheugen en je kunt er ook muziek, documenten en je agenda bewaren. Allemaal geheugen dat je spaart op je iPhone. 

Je kunt ook veel geheugen vrijmaken door de cache van je apps en van je browser te legen. Een app en een browser verzamelen veel tijdelijke informatie die je achteraf nooit meer nodig hebt. Door deze informatie te verwijderen, krijg je weer extra ruimte terug. 

Verwijder bestanden die je niet meer nodig hebt. Foto’s en video’s nemen veel geheugen in beslag. Door regelmatig foto’s en video’s te verwijderen uit je galerij komt er direct veel ruimte vrij. 

Werken apps voor het opschonen van je iPhone?

Je iPhone cache manueel legen, kost behoorlijk wat tijd en inspanning. Gelukkig kun je dit klusje ook klaren met behulp van gespecialiseerde apps die je in de AppStore vindt. PhoneClean, Magische Telefoonreiniger en Phone Cleaner zijn slechts enkele van de beschikbare apps. 

Deze apps zorgen voor een optimale privacybescherming en een grondige opschoning van je iPhone. Ze hebben onder andere opties om caches, cookies, browsegeschiedenis, webcaches, oude en grote bestanden te vinden en op te schonen, en dubbele en ongewenste bestanden op te zoeken en te verwijderen. Daarnaast geven ze inzicht in het processorgebruik en de bezetting van het interne iPhone-geheugen. Dankzij deze apps schoon je je iPhone snel en eenvoudig op. 

Over de auteur

Mijn naam is David en ik ben hoofdredacteur van DigitalFrog.nl. Vanaf dat ik een kleine jongen was kwamen mensen al bij mij voor al hun vragen rond computers, telefoons en meer. Ik vind het daarom ontzettend leuk dat ik deze kennis nu online mag delen via mijn blog. Mocht je vragen hebben, laat dan zeker een reactie achter!

Vond je dit artikel leuk?

Andere bekeken ook:

juni 27, 2023

Wil je meer TikTok views genereren en je

maart 20, 2023

Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van hun telefoon

juni 22, 2022

Een iPhone 11 uitzetten, is niet moeilijk maar

>