iPhone screenshot maken: zo doe je dat!

iphone-screenshot-maken
Geschreven door David 

Soms is het makkelijk dat je met je iPhone een screenshot kunt maken maar hoe doe je dat nu juist? De manier waarop je dit moet doen, is afhankelijk van het model dat je hebt. Een iPhone met een homeknop werkt immers anders dan de nieuwere modellen die geen homeknop meer hebben. We leggen je hieronder klaar en duidelijk uit hoe je een schermafbeelding kunt maken met je iPhone, welk model je ook hebt. 

Screenshot maken met iPhone X,11, 12 en 13

Met de komst van de iPhone X heeft Apple de homeknop met Touch ID van de iPhone verwijderd. Om een screenshot te maken met je iPhone X, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 of iPhone 13 gebruik je dan ook een andere methode dan voor de (oudere) toestellen die wel een homeknop hebben. Met behulp van andere knoppen maak je snel en eenvoudig een schermafbeelding van je iPhone. 

  • Stap 1: Ga naar het scherm of de app waarvan je een screenshot wilt maken.
  • Stap 2: Houd de aan/uit-knop ingedrukt aan de rechterkant.
  • Stap 3: Houd tegelijkertijd de bovenste volumeknop ingedrukt aan de linkerkant.
  • Stap 4: Je ziet nu een flits en hebt een screenshot gemaakt. 

iPhone screenshot maken met oudere modellen (iPhone SE, 8, etc.)

Oudere modellen, zoals iPhone 8 en iPhone SE, hebben een homeknop onder het scherm zitten. Deze cirkelvormige knop gebruik je om een schermafbeelding te kunnen maken. Dat gaat als volgt:

  • Stap 1: Ga naar het scherm of de app waarvan je een screenshot wilt maken
  • Stap 2: Houd de aan/uit-knop aan de bovenkant of de zijkant ingedrukt
  • Stap 3: Houd tegelijkertijd de homeknop, onder het scherm, ingedrukt
  • Stap 4: Je ziet nu een flits en hebt een screenshot gemaakt.

iPhone screenshots bewerken

Wil je graag een tekst of een grappige tekening toevoegen aan je screenshot? Dat kan je eenvoudig doen. Klik op de miniatuur van de screenshot, dat vind je in de linkerhoek onderaan je scherm. Je krijgt direct de opties te zien om de screenshot te bewerken.

Je kunt bijvoorbeeld de afbeelding bijsnijden, zodat ongewenste informatie uit de afbeelding valt. Of gebruik een fluostift om belangrijke woorden te markeren in een tekst. Met een pen schrijf je een mooi tekstje bij de foto van jouw geliefde. Er zijn vele mogelijkheden en je kunt je creativiteit de vrije loop laten gaan. 

Over de auteur

Mijn naam is David en ik ben hoofdredacteur van DigitalFrog.nl. Vanaf dat ik een kleine jongen was kwamen mensen al bij mij voor al hun vragen rond computers, telefoons en meer. Ik vind het daarom ontzettend leuk dat ik deze kennis nu online mag delen via mijn blog. Mocht je vragen hebben, laat dan zeker een reactie achter!

Vond je dit artikel leuk?

Andere bekeken ook:

juni 27, 2023

Wil je meer TikTok views genereren en je

maart 20, 2023

Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van hun telefoon

juni 22, 2022

Een iPhone 11 uitzetten, is niet moeilijk maar

>