• Home
  • /
  • Telefoon
  • /
  • iPhone stappenteller: alle belangrijke informatie

iPhone stappenteller: alle belangrijke informatie

iphone-stappenteller
Geschreven door David 

Als je graag een betere grip wilt krijgen op je conditie en je gezondheid, is een stappenteller een handige tool om te kijken of je genoeg beweegt. Wist je dat je iPhone zijn eigen stappenteller heeft? Hieronder leggen we je uit hoe je de stappenteller op iPhone kunt aanzetten en welke andere opties de stappenteller nog heeft. 

Hoe werkt de iPhone stappenteller

Om je iPhone stappenteller te kunnen gebruiken, moet je hem eerst aanzetten. Daarna kun je met de stappenteller aan de slag gaan. In onderstaand stappenplan leer je hoe je je stappenteller op je iPhone moet aanzetten, instellen en gebruiken. 

Stappenteller iPhone uitleg

  • Stap 1: Zet de functie aan op je iPhone

Ga naar Instellingen, kies bij Privacy voor Beweging en conditie. Zet de schakelaar bij Houd conditie bij aan. Als het vakje groen is, staat de optie aan. Nu houdt je Iphone bij hoeveel stappen je dagelijks zet. Omdat iedereen anders wandelt, is je stapgrootte instellen met je iPhone zeker aangeraden.

Met behulp van je GPS-functie berekent je iPhone hoeveel stappen je zet om een bepaalde afstand te overbruggen. Zodra je stapgrootte is ingesteld, kun je aan de slag gaan met de stappenteller van iPhone. 

  • Stap 2: Bekijk de gegevens

Ga naar de Gezondheid-app op je telefoon. Klik bij Gegevens op Activiteit. Onder het kopje Stappen kun je de dag, de week, de maand of het jaar selecteren waarvan je wilt weten hoeveel stappen je hebt gezet. Als je Stappen bij je favorieten zet, kun je op het thuisscherm van de app direct zien hoeveel stappen je al hebt gezet.

Het kopje Hoogtepunten toont je een aantal interessante statistieken over het aantal stappen dat je dagelijks zet. Je vindt er onder andere het gemiddelde van de voorbije zeven dagen en een vergelijking van de huidige week met de voorgaande week. 

Extra info

Hieronder vind je het antwoord op de meest gestelde vragen in verband met de stappenteller op iPhone. Handig als je niet het hele artikel wilt lezen. 

Hoe betrouwbaar is de stappenteller op iPhone?

Een stappenteller van iPhone is enkel betrouwbaar als je je telefoon continu bij je draagt. De meeste mensen nemen hun iPhone niet mee als ze een kop koffie gaan halen of als ze naar het toilet gaan. Op die manier wordt er wel tot 20% van de gezette stappen niet geregistreerd. Als je zeker wilt zijn, dat alle gezette stappen worden geregistreerd, zal je je iPhone constant bij jou moeten dragen. 

Daarnaast gebeurt het wel eens dat dat de versnellingsmeter, Motion-sensor of een andere sensor niet goed werkt. Dit kun je snel en eenvoudig testen met behulp van de gratis app TestM. Een snelle check met deze app toont je direct waar het probleem zit. 

Wat is de beste stappenteller app voor iPhone?

Naast de ingebouwde stappenteller van iPhone zijn er ook tal van stappenteller apps voor je iPhone. De meest complete app is StepsApp, waar je duidelijke grafieken vindt en trends kunt ontdekken. Daarnaast kun je in de app ook doelen vastleggen rond calorieverbruik, af te leggen kilometers en het aantal tijd dat je beweegt. Zoek je een overzichtelijke app met niet te veel opties? Dan is Pedometer perfect voor jou.

Over de auteur

Mijn naam is David en ik ben hoofdredacteur van DigitalFrog.nl. Vanaf dat ik een kleine jongen was kwamen mensen al bij mij voor al hun vragen rond computers, telefoons en meer. Ik vind het daarom ontzettend leuk dat ik deze kennis nu online mag delen via mijn blog. Mocht je vragen hebben, laat dan zeker een reactie achter!

Vond je dit artikel leuk?

Andere bekeken ook:

juni 27, 2023

Wil je meer TikTok views genereren en je

maart 20, 2023

Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van hun telefoon

juni 22, 2022

Een iPhone 11 uitzetten, is niet moeilijk maar

>