• Home
 • /
 • Telefoon
 • /
 • Whatsapp gesprekken terughalen? Zo doe je dat!

Whatsapp gesprekken terughalen? Zo doe je dat!

whatsapp-gesprekken-terughalen
Geschreven door David 

Heb je enkele belangrijke berichten in Whatsapp verwijderd en wil je deze graag terughalen? Dat kan! Wij leggen je graag stap per stap uit hoe je dat doet. 

Zo kun je verwijderde Whatsapp berichten terughalen

Whatsapp is zowat de meest gebruikte app ter wereld. Het is de perfecte manier om in contact te blijven met je vrienden, familie en partner. Maar al die chats kosten behoorlijk wat opslagruimte. Het is dan ook aangeraden om af en toe wat Whatsapp berichten te verwijderen. Maar wat als je nu net de verkeerde berichten hebt gewist? 

Geen paniek. Verwijderde Whatsapp berichten terughalen, is niet zo moeilijk. Je moet enkel even de stappen kennen. Om jou te helpen om je Whatsapp chat terug te halen, hebben we hieronder een stappenplan uitgeschreven. Als je deze stappen nauwkeurig volgt, heb je in no time je Whatsapp geschiedenis terug.

 • Stap 1: Ga naar Whatsapp op je telefoon.
 • Stap 2: Klik op het tabblad Instellingen rechtsonder.
 • Stap 3: Klik op Chats en kies voor de optie Reservekopie chats.
 • Stap 4: Check wanneer je de laatste back-up hebt gemaakt. Als je je de verwijderde chat hebt verzonden voordat de back-up werd gemaakt, kun je de Whatsapp berichten terughalen. 
 • Stap 5: Sluit de app af en verwijder ze van je iPhone.
 • Stap 6: Download de app opnieuw.
 • Stap 7: Bij het installeren kies je voor het herstellen van de laatste back-up. Controleer hier goed of de datum klopt, je wilt immers niet de foute back-up terugzetten. Alle berichten die na de datum van de back-up zijn verzonden en ontvangen, ben je wel kwijt. Het terugzetten van de back-up kan tot een kwartier tijd in beslag nemen. 

Wil je je Whatsapp chat terughalen maar heb je geen back-up gemaakt? Dan kun je alsnog je verwijderde Whatsapp berichten terughalen met behulp van een Whatsapp herstelprogramma. Op het internet vind je diverse programma’s, zoals iPhone Backup Extractor, iMyFone D-Back iPhone Data Recovery, Enigma Recovery Data en Syncios Data Recover. Je downloadt en installeert één van deze programma’s op je computer en sluit je iPhone aan op je computer. Daarna volg je simpelweg de stappen op het beeldscherm.

Dit is echter niet de meest ideale manier om je Whatsapp berichten terug te halen, er zit immers veel rommel tussen de software. Wil je deze situatie in de toekomst vermijden, dan is het aangeraden om je automatische back-up van Whatsapp in te stellen. Als je de back-up instelt op Dagelijks, heb je dagelijks een reservekopie van al je berichten, video’s en foto’s. Doordat de back-up tijdens de nacht wordt gemaakt, heb jij er ook geen last van overdag. 

Over de auteur

Mijn naam is David en ik ben hoofdredacteur van DigitalFrog.nl. Vanaf dat ik een kleine jongen was kwamen mensen al bij mij voor al hun vragen rond computers, telefoons en meer. Ik vind het daarom ontzettend leuk dat ik deze kennis nu online mag delen via mijn blog. Mocht je vragen hebben, laat dan zeker een reactie achter!

Vond je dit artikel leuk?

Andere bekeken ook:

juni 27, 2023

Wil je meer TikTok views genereren en je

maart 20, 2023

Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van hun telefoon

juni 22, 2022

Een iPhone 11 uitzetten, is niet moeilijk maar

>