• Home
  • /
  • Telefoon
  • /
  • Whatsapp overzetten van Android naar iPhone: Het ultieme stappenplan!

Whatsapp overzetten van Android naar iPhone: Het ultieme stappenplan!

whatsapp overzetten van android naar iphone
Geschreven door David 

Heb je net je oude Samsung ingeruild voor een iPhone? Dan wil je waarschijnlijk graag je Whatsapp berichten ook overzetten van Android naar iPhone. Als je geen idee hebt waar je moet beginnen, lees dan zeker door. Wij leggen je hieronder duidelijk uit hoe je snel en eenvoudig Whatsapp van Android naar iPhone overzet.

Stappenplan - Whatsapp overzetten naar iPhone?

Je WhatsApp berichten overzetten van Android naar iPhone gebeurt niet automatisch. Het is even wat gedoe maar eens het gebeurd is, ben je blij dat je de moeite hebt genomen. We nemen je hieronder mee in een stappenplan om Whatsapp van Android naar iPhone over te zetten. 

Stap 1: Download Move to iOS

De app Move to iOs is een handige app waarmee je makkelijk bestanden en contacten kunt overzetten vanaf je Android-smartphone. Je vindt de app in de Play Store.

Stap 2: Whatsapp overzetten van Android naar iPhone

  • Ga op je iPhone naar Apps en gegevens en klik op Zet gegevens over van Android
  • Start Move to iOS op je Android-toestel
  • Volg de instructies op het scherm. Klik op Continue, accepteer de voorwaarden en druk op Find Your Code.
  • Klik op Ga door op je iPhone en wacht op de code.
  • Geef de code in op je Android-telefoon. Het Transfer Data-scherm moet nu verschijnen.
  • Hierna worden de gegevens overgezet. Zorg ervoor dat beide telefoons genoeg accu hebben, Whatsapp overzetten van Android naar iPhone vergt behoorlijk wat accu van je telefoons. Als één van de telefoons uitvalt tijdens het overzetten, is de overdracht mislukt. Check ook je wifi-verbinding en controleer of de bestandsgrootte je iPhone-geheugen niet overschrijdt. 

Oude WhatsApp backup van Android naar iPhone

Op je Android-telefoon wordt er een back-up van Whatsapp gemaakt in Google Drive, terwijl iPhone met iCloud werkt. Daardoor is het lastig om je back-up van Whatsapp over te zetten van Android naar iPhone. Voordat je beslist om je Whatsapp-gesprekken over te zetten, bepaal je best voor jezelf welke gesprekken je belangrijk genoeg vindt om over te zetten en te bewaren. 

Als je alsnog een oude back-up wilt overzetten van Android naar iPhone, dan doe je dat met behulp van speciale software. Online vind je zowel betalende als gratis software. Dr.Fone is een gekende software waarvoor je moet betalen, maar ook met de gratis software Backuptrans Android Whatsapp to iPhone Transfer is veel gebruikt. Met deze software zet je tot wel twintig chats over. Je kunt de software downloaden op je computer en je beide telefoons op de computer aansluiten. Met enkele klikken van je muis zet je snel je Whatsapp van Android naar iPhone over.

Over de auteur

Mijn naam is David en ik ben hoofdredacteur van DigitalFrog.nl. Vanaf dat ik een kleine jongen was kwamen mensen al bij mij voor al hun vragen rond computers, telefoons en meer. Ik vind het daarom ontzettend leuk dat ik deze kennis nu online mag delen via mijn blog. Mocht je vragen hebben, laat dan zeker een reactie achter!

Vond je dit artikel leuk?

Andere bekeken ook:

juni 27, 2023

Wil je meer TikTok views genereren en je

maart 20, 2023

Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van hun telefoon

juni 22, 2022

Een iPhone 11 uitzetten, is niet moeilijk maar

>