Disney+: kosten, aanbod en meer!

disney-kosten-aanbod-en-meer
Geschreven door David 

Ben jij een grote fan van de Disney-klassiekers, de Marvel-actie en de Star Wars-serie? Dan is een Disney Plus abonnement zeker iets voor jou! Hieronder vind je alles over de Disney Plus kosten en het aanbod, én maken we een vergelijking met andere streamingdiensten. 

Disney Plus abonnement kosten

Als je een Disney Plus abonnement neemt, kun je kiezen tussen een maandelijkse en een jaarlijkse facturatie. De Disney Plus prijs voor het maandelijkse abonnement is € 8,99 en voor het jaarlijkse abonnement betaal je € 89,90. Het is op elk moment mogelijk om je maandelijks abonnement om te zetten in een jaarlijks abonnement. 

In tegenstelling tot andere streamingdiensten heeft Disney Plus geen verschillende abonnementen en biedt Disney Plus geen proefperiode bij je abonnement. Het voordeel hierbij is dat je series en films in 4K kunt bekijken zonder dat je daarvoor extra moet betalen. Daarnaast is het mogelijk om je Disney Plus abonnement te delen met maximaal zes andere personen en er kan op maximaal vier scherm tegelijk worden gekeken. Elke gebruiker kan een eigen profiel hebben, zodat iedereen zijn eigen favorieten kan opslaan. 

Voor wie is Disney Plus geschikt?

Als je aan Disney Plus denkt, denk je waarschijnlijk dat de streamingdienst voornamelijk voor kinderen is bestemd. Dat is echter niet waar! Ook voor volwassenen is er een ruim aanbod aan films en series te vinden. En natuurlijk zijn de Disney-klassiekers ook leuk voor volwassenen om te kijken. 

Wat staat er op Disney Plus?

Natuurlijk kunnen de grote Disney-klassiekers niet ontbreken op Disney Plus. Denk maar aan Belle en het Beest, Assepoester, Sneeuwwitje en Pinocchio. Daarnaast vind je er ook alle Pixar-films, zoals Luca, Ratatouille, Cars en Toy Story. Wie van Marvel houdt, zit bij Disney Plus aan het juiste adres. Je vindt zowel Iron Man, Thor als X-Men in de bibliotheek van de streamingdienst, net als de volledige serie van Star Wars. Houd je van een beetje educatie? Dan vind je gegarandeerd je gading tussen de documentaires van National Geographic. Onder het segment Star vind je ronkende titels zoals Desperate Housewives, Lost, Glee, Modern Family en American Horror Story. 

Keuze maken

De keuze voor een streamingdienst is persoonlijk en dat kan soms lastig zijn. Hieronder vergelijken we Disney Plus met de bekendste streamingdiensten om je zo hopelijk een beter overzicht te geven. 

Disney Plus vs HBO

Als je voor HBO kiest, kies je voor bekende series zoals The Sopranos, Sex and the City, House of The Dragon en Game of Thrones. Bioscoophits zoals Godzilla vs. Kong, Dune en Aquaman zijn te bekijken op HBO. En dit alles voor een lagere prijs dan die van een Disney Plus abonnement. 

Disney Plus vs Discovery+

Ben je een fan van de exclusieve series en programma’s van Discovery+? Dan is deze streamingdienst de beste match voor jou. Veelbekeken klassiekers als 90 Day Fiancé, Gold Rush en Mysterious Planet vormen hier de hoofdmoot. Je bekijkt dit alles voor slechts € 3,99 per maand of € 39,99 per jaar. 

Disney Plus vs Netflix

Netflix is zowat de bekendste streamingdienst, wat betekent dat de prijzen van Netflix ook een stuk hoger liggen dan de Disney Plus kosten. In ruil daarvoor krijg je een enorm aanbod aan oudere en nieuwe films en series, en eigen producties, zoals Ozark, Stranger Things en 13 Reasons Why.

Disney Plus vs Videoland

Voor het grootste aanbod aan Nederlandse series, zoals Mocro Maffia en Goede Tijden, Slecht Tijden, kun je bij Videoland terecht. Ook kinderen komen er ruim aan hun trekken, met onder andere Woezel & Pip en K3. Helaas vind je hier minder populaire hit series dan op Disney Plus.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over Disney Plus. 

  • Hoe duur is Disney Plus?

- Een maandelijks Disney Plus abonnement kost € 8,99 en voor een jaarlijks abonnement betaal je € 89,90.

  • Hoeveel profielen met Disney Plus?

- Je kunt maximaal zeven profielen aanmaken met een Disney Plus abonnement. Het gelijktijdig streamen is beperkt tot vier schermen. 

  • Waarom Disney Plus?

- De grote voordelen van Disney Plus zijn de kosten en het grote aanbod aan films, series en documentaires. Zo kun je de films van Pixar en Disney enkel via Disney Plus streamen.

Over de auteur

Mijn naam is David en ik ben hoofdredacteur van DigitalFrog.nl. Vanaf dat ik een kleine jongen was kwamen mensen al bij mij voor al hun vragen rond computers, telefoons en meer. Ik vind het daarom ontzettend leuk dat ik deze kennis nu online mag delen via mijn blog. Mocht je vragen hebben, laat dan zeker een reactie achter!

Vond je dit artikel leuk?

Andere bekeken ook:

juni 24, 2022

Heb je genoeg van sociale media en wil

juni 24, 2022

Je hebt het misschien al bij anderen gezien:

>