• Home
  • /
  • Streaming
  • /
  • Instagram lettertype: dit is alles wat je moet weten!

Instagram lettertype: dit is alles wat je moet weten!

instagram-lettertype
Geschreven door David 

Je hebt het misschien al bij anderen gezien: op Instagram kan je zowel in je bio als in je story gebruik maken van verschillende lettertypes. Het is een leuke manier om op te vallen tussen alle anderen en je Instagram ietsje persoonlijker te maken. Weet je niet goed hoe je dit zelf ook kunt doen? Geen zorgen, wij leggen je graag uit hoe je je Insta lettertype kunt aanpassen. 

Ander lettertype in je Instagram bio

Wil je ook graag een ander lettertype in je Instagram bio? Daarvoor hoef je slechts naar een online fontgenerator voor Instagram te surfen, bijvoorbeeld Cool Symbol. Je geeft hier de tekst die je graag in een Instagram lettertype wilt hebben. En dan kan de keuzestress beginnen: je krijgt namelijk een hele resem keuzes te zien. Zodra je het Insta lettertype van je voorkeur hebt gevonden, hoef je enkel de tekst te kopiëren en deze te plakken in Profiel bewerken op Instagram. Daarnaast vind je bij de online fontgenerator vaak ook tekstsymbolen die je op dezelfde manier kunt kopiëren naar je Instagram bio. 

Leuke Instagram lettertypes in je story

Op Instagram Stories zijn er al meerdere lettertypes beschikbaar om je story op te leuken. Ben je toch op zoek naar een ander lettertype of een sierletter om je Insta Story te doen opvallen, dan kun je gebruik maken van de app Over. In deze app typ je de tekst die je op je story wilt hebben en zoekt het lettertype van je keuze. Per besturingssysteem verschilt het vervolg.

Android: Bewaar de tekst in Over. Ga naar de app Gbox en kies voor Gbox Keyboard. Open Instagram Stories en klik erop om een tekst te typen. Je krijgt nu een balk met opties te zien. Klik op het afbeeldingsicoontje en de opgeslagen tekst verschijnt. Door op de tekst te klikken, wordt hij geplaatst op je story. Nog even verslepen naar de juiste plek en dan ben je klaar om je story te publiceren. 

iOS: Bewaar de tekst in Over. Ga naar de filmrol en kopieer de afbeelding. Open de story die je wilt publiceren en voeg de afbeelding toe als sticker met behulp van de pop-up linksonder. De tekst wordt geplaatst in je story en nu kun je hem verslepen naar de gewenste plek. Klaar voor publicatie! 

Populairste Insta letters

We zetten graag de populairste en leukste Insta letters voor jou op een rijtje! 

Dansscript

Dansscript is een populair lettertype op Instagram onder fotografen en reisbloggers. Deze insta letters zijn ideaal om je foto’s te doen opvallen met tekst.

Poiret One

Poiret One is een eenvoudig, artistiek, elegant, gebogen maar goed leesbare lettertype. Dit lettertype biedt vele mogelijkheden en is vooral geschikt voor korte teksten.

Nawabiat

Nawabiat is met zijn exotische uiterlijk een zeer populair Instagram lettertype. Het onderscheidt zich van andere lettertypes en wordt voornamelijk gebruikt bij mooie verhalen.

Novecento

Novecento is een eigenzinnig, sterk en gedurfd lettertype dat direct de aandacht trekt. Vooral bloggers die van hun feed een mooi raster maken, gebruiken dit lettertype frequent. 

Monserrat

Monserrat is een klassiek en tijdloos lettertype dat past bij allerlei soorten inhoud. De formele esthetiek zorgt ervoor dat je posts opvallen met dit lettertype. 

Playfair Display

Playfair Display is een lievelingetje bij bloggers en freelancers in de content marketing. Het is een veelzijdig lettertype dat omringd wordt door gratie en elegantie.

Over de auteur

Mijn naam is David en ik ben hoofdredacteur van DigitalFrog.nl. Vanaf dat ik een kleine jongen was kwamen mensen al bij mij voor al hun vragen rond computers, telefoons en meer. Ik vind het daarom ontzettend leuk dat ik deze kennis nu online mag delen via mijn blog. Mocht je vragen hebben, laat dan zeker een reactie achter!

Vond je dit artikel leuk?

Andere bekeken ook:

juni 24, 2022

Ben jij een grote fan van de Disney-klassiekers,

juni 24, 2022

Heb je genoeg van sociale media en wil

>