• Home
  • /
  • Gadgets
  • /
  • Neppe airpods herkennen? Dit zijn de slimste manieren!

Neppe airpods herkennen? Dit zijn de slimste manieren!

neppe-airpods-herkennen
Geschreven door David 

Online vind je een heel assortiment aan Airpods. Sommige daarvan zijn echt, anderen zijn fake Airpods. Maar hoe herken je de echte Airpods van de neppe Airpods? Na het lezen van dit artikel vergis je je nooit meer!

Hoe kun je neppe Airpods herkennen?

Er zijn een aantal kenmerken waardoor je fake Airpods van echte Airpods kunt onderscheiden. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje. 

Verpakking

Zodra je de Airpods in je handen hebt, start je met een inspectie van de verpakking. Voor Apple is een degelijke en luxueuze presentatie van de producten een stokpaardje. Heb je een rommelige verpakking met spelfouten in handen? Dan mag je er zeker van zijn dat je met namaak te maken hebt.

Het zinnetje Designed by Apple in California wordt altijd vermeld op de verpakking. De verpakking van Apple is stevig en strak in plastic verpakt. De afbeeldingen op de verpakking zijn scherp afgedrukt en niet voelbaar als je er met je vinger over strijkt. 

Prijs

De prijs is een goede indicatie om te zien of je met echte Airpods te maken hebt. Daarvoor moet je allereerst de richtprijs kennen. Het gebeurt wel eens dat winkels onder de richtprijs verkopen maar als je Airpods Pro minder dan € 150 kosten, mag je er zeker van zijn dat je met neppe Airpods Pro te maken hebt.

Als je online shopt, kun je natuurlijk makkelijk de verkoper opzoeken op reviewplatforms. Als eerdere klanten namaakspul hebben gekregen, mag je er zeker van zijn dat jij ook namaakspullen zult krijgen. 

Oplaaddoosje

Op de onderkant van het oplaaddoosje vind je het serienummer van je Airpods. Check of deze code dezelfde is als het serienummer dat op de verpakking staat. Kijk ook even de oplaadpoort na. Neppe Airpods maken vaak gebruik van een usb-c-poort in plaats van de Lightning-poort waar echte Airpods mee zijn uitgerust. Ook is het metalen omhulsel bij de namaakversie vaak dikker dan bij de originele versie. 

Het koppelen

De grootste kracht van Apple is dat hun producten soepel met elkaar samenwerken. Als je je Airpods met je iPad, Mac of iPhone verbindt via bluetooth moet er direct een opstartscherm verschijnen op het apparaat. Het hele proces moet vloeiend gebeuren en mag niet ingewikkeld zijn. Heb je het gevoel dat je te veel handelingen moet doen om de Airpods met je apparaat te verbinden, dan mag je er zeker van zijn dat je met een namaakproduct te maken hebt. 

Airpods serienummer check

Om echt zeker te zijn dat je de originele Airpods in je handen hebt, doe je best een Airpods serienummer check. Op de officiële website van Apple kun je het serienummer van de Airpods invoeren.

Normaal gesproken worden de oordoppen direct herkend en krijg je ook het modelnummer te zien. Dit modelnummer kun je nog eens checken met het modelnummer dat je op de verpakking vindt. Is er geen match met het serienummer? Dan heb je 100% zeker een namaakproduct in handen. 

Hoe zit het met het kwaliteitsverschil tussen echte en neppe airpods?

Namaak Airpods klinken over het algemeen niet echt heel slecht en bepaalde functies werken ook zonder problemen. Het is echter niet mogelijk om met de neppe Airpods te switchen tussen je apparaten en om nieuwe updates te installeren. 

Daarnaast is de kwaliteit visueel niet hetzelfde als bij de originele Airpods. De kleur van de Airpods is niet mooi wit, het opbergdoosje is slecht afgewerkt en je voelt gewoon aan het gewicht dat je een namaakproduct vast hebt.

Over de auteur

Mijn naam is David en ik ben hoofdredacteur van DigitalFrog.nl. Vanaf dat ik een kleine jongen was kwamen mensen al bij mij voor al hun vragen rond computers, telefoons en meer. Ik vind het daarom ontzettend leuk dat ik deze kennis nu online mag delen via mijn blog. Mocht je vragen hebben, laat dan zeker een reactie achter!

Vond je dit artikel leuk?

Andere bekeken ook:

augustus 22, 2023

Ga je binnenkort op reis en wil je

>