• Home
  • /
  • Gadgets
  • /
  • Waar moet je op letten bij het kopen van een wereldstekker?

Waar moet je op letten bij het kopen van een wereldstekker?

beste wereldstekker
Geschreven door David 

Ga je binnenkort op reis en wil je op iedere locatie moeiteloos je apparaten op kunnen laden? Dat komt goed uit, want in deze blog lees je waar je op moet letten bij het kiezen van een wereldstekker. Uiteraard wil je enkel de beste wereldstekker kopen!

Wat is een wereldstekker?

Een wereldstekker wordt ook een reis- en universele stekker genoemd. Het is de ideale, praktische en compacte oplossing op iedere trip naar het buitenland! Er zijn in de wereld eenentwintig verschillende soorten elektriciteitsaansluitingen en stopcontacten. De kans is daarom groot dat tijdens het reizen naar een ander land jouw stekker niet past. Gebruik dan eenvoudig een wereldstekker, een tussenstuk dat al je stekkers compatibel maakt met het vreemde stopcontact.

Essentiële onderdelen van een wereldstekker

De tijden dat we één apparaat tegelijk opladen, is zo goed als voorbij! Je laptop, telefoon, tablet, smartwatch, je wilt ze allemaal en het liefst tegelijk opladen. Essentiële onderdelen van een wereldstekker zijn daarom, naast het omvormen van je kabel, het bezit van USB-poorten. Een goede wereldstekker is namelijk een all-in-one power hub. Met minimaal vier USB-poorten zit je goed.

Laad je jouw telefoon, tablet of andere apparaten thuis op met een snelle USB-C kabel? Kies dan voor een wereldstekker met USB-C poort naast de authentieke USB-(A) poorten. Zo kun je eenvoudig en snel tot wel zes apparaten tegelijkertijd opladen.

Veiligheid & certificering 

Waar ter wereld je elektriciteit nodig hebt, veiligheid staat voorop! Een wereldstekker kan geen voltage omvormen, maar moet wel ingebouwde beschermingsfuncties hebben om eventuele risico’s te minimaliseren. Denk hierbij aan bescherming tegen overladen, oververhitting en kortsluiting.

In het buitenland kan de elektrische stroom een stuk minder betrouwbaar zijn dan we in Nederland gewend zijn. Een stroomstoring kan voorkomen en na het terugkomen van de stroom geeft het een eenmalige hoge voltage-stoot. Deze is veel hoger dan het normale voltage. Om je apparaten hiertegen te beschermen, kies je daarom voor een wereldstekker die naast de beschermingsfuncties ook de benodigde certificaten heeft, zoals CE, FCC en ROHS. In dit geval dient de wereldstekker als een buffer tussen het stopcontact en je apparaten. 

Wereldwijd compatibel

Een wereldstekker, reisstekker en universele stekker, beschikt over wereldwijde compatibiliteit als het bruikbaar is op bijna alle eenentwintig elektriciteitsaansluitingen en stopcontacten. Pas dan is het dé universele oplossing die jij zoekt en geeft het jou als reiziger de optie om stopcontacten in meer dan 150 landen te gebruiken! 

Hoewel de wereldstekker zeer compact is, biedt het slimme systeem met drie eenvoudige schuifknoppen de outlet die jij nodig hebt. Dus, wil je de beste wereldstekker kopen? Check dan de USB-poorten, de veiligheid en certificering en de compatibiliteit, dan koop je gegarandeerd de beste oplossing voor op reis!

Over de auteur

Mijn naam is David en ik ben hoofdredacteur van DigitalFrog.nl. Vanaf dat ik een kleine jongen was kwamen mensen al bij mij voor al hun vragen rond computers, telefoons en meer. Ik vind het daarom ontzettend leuk dat ik deze kennis nu online mag delen via mijn blog. Mocht je vragen hebben, laat dan zeker een reactie achter!

Vond je dit artikel leuk?

Andere bekeken ook:

juni 17, 2022

Online vind je een heel assortiment aan Airpods.

>