ZOOM meeting aanmaken: zo doe je dat

Zoom meeting aanmaken
Geschreven door David 

Een ZOOM meeting aanmaken: hoe doe je dat eigenlijk? Bij DigitalFrog zien we deze vraag regelmatig voorbij komen. 

Helemaal sinds de uitbraak van Covid maken we steeds vaker gebruik van online meetings. ZOOM is één van de programma’s die je kunt gebruiken om online meetings en samenkomsten te organiseren.

Wil je graag ZOOM gebruiken maar heb je geen idee hoe het werkt? Hier leggen we je graag uit hoe een ZOOM meeting werkt en hoe je een ZOOM kunt aanmaken. 

Hoe werkt een ZOOM meeting?

Wil je een ZOOM meeting organiseren maar weet je niet goed hoe je hieraan moet beginnen? Wij nemen je stap per stap mee door het proces.

ZOOM meeting aanmaken - Stappenplan

Een ZOOM meeting aanmaken is makkelijker dan je zou denken. In onderstaande sectie vind je een simpel stappenplan waardoor je binnen enkele minuten een eigen ZOOM meeting aanmaakt.

Stap 1: Account aanmaken

Maak op zoom.us een account aan via Sign up, it’s free.

Stap 2: ZOOM meeting aanmaken

Klik op de knop Schedule. Bedenk een topic en selecteer een datum en een tijdstip. Indien gewenst kun je er een terugkerende meeting van maken, met behulp van het vinkje Recurring meeting.


Zet het bolletje bij Video op On naast Host en bij Participants. Zo gebruikt iedereen zijn camera tijdens de meeting. Onder Calendar klik je op de agenda van je mailprogramma. Bewaar alles met de knop Save. 

Stap 3: Deelnemers uitnodigen

Op het tabblad Meetings ga je naar de ingeplande meeting. Druk op Cop Invitation. Open in je mailprogramma een nieuwe mail en voeg de deelnemers toe. In het tekstvak plak je de ZOOM-link. Stuur de mail naar de deelnemers.

Stap 4: Start de meeting

Deelnemers die via de uitnodigingslink naar de meeting komen, blijven in de wachtruimte zitten totdat jij ze in de meeting toelaat. Zodra iedereen is gearriveerd, kunnen jullie de meeting starten.

Kost een ZOOM meeting organiseren geld?

Om ZOOM te gebruiken, hoef je niet per se een betalend account aan te maken. Een gratis account laat je toe om 40 minuten te vergaderen met maximaal 100 mensen. Je kunt telkens nieuwe meetings van maximaal 40 minuten aanmaken.

Wil je graag langer of met meer mensen meeten? Dan moet je een betaald account aanmaken dat tussen de € 139,90 en € 223,20 kost, afhankelijk van het aantal deelnemers dat je wenst te ontvangen. De betalende accounts bieden extra opties die je bij een gratis account niet hebt. 

ZOOM desktop of ZOOM in browser?

Je kunt een ZOOM meeting openen vanaf je browser of via ZOOM desktop. Door ZOOM in de browser te gebruiken, hoef je geen plugin of software te downloaden. Het is eenvoudig om ZOOM in je browser te gebruiken. In je browser surf je naar join.zoom.us waar je je meeting-ID kunt invoeren. Er verschijnt nu een dialoogvenster om de ZOOM-toepassing te starten. 

Gebruik je liever de app vanaf je desktop? Dan moet je ZOOM desktop downloaden via de link zoom.us/download en de knop Download onder ZOOM Client for Meetings. De ZOOM-app is beschikbaar voor alle belangrijke desktop besturingssystemen, zoals Windows en macOS. Je kunt op ZOOM desktop inloggen met je account en aan de slag gaan.

Over de auteur

Mijn naam is David en ik ben hoofdredacteur van DigitalFrog.nl. Vanaf dat ik een kleine jongen was kwamen mensen al bij mij voor al hun vragen rond computers, telefoons en meer. Ik vind het daarom ontzettend leuk dat ik deze kennis nu online mag delen via mijn blog. Mocht je vragen hebben, laat dan zeker een reactie achter!

Vond je dit artikel leuk?

Andere bekeken ook:

juni 25, 2024

Online marketing is de laatste 15 jaar ontzettend

juni 6, 2024

Je kent het wel: een nieuwe klant is

april 2, 2024

In een tijd waarin efficiëntie en klanttevredenheid cruciaal

>